Go Back   Neko-Sentai » FFXIV DAT Section » General Discussion

Notices

Reply
 
Thread Tools
Old 11-22-2015, 04:34 PM   #1
FCenter83
Forum Lurker
Forum Lurker
 
Join Date: Feb 2008
Posts: 6
Thanks: 5
Thanked 0 Times in 0 Posts

Post XIV and Cheat Engine (boobs)

Anyone happen to know the memory locations for bust size in XIV?

Tera has a program called xTera to adjust body shape parameters on the fly, basically reverse-engineered out of finding body slider values via Cheat Engine. I doubt such a tool exists for XIV, but I am having no luck finding the values for bust size at all with Cheat Engine alone; I can find values corresponding to the slider settings in Character Creation but that's it.

Any pointers or ideas on how to make a more effective search on my own would be greatly appreciated.

Edit: I should probably have come up with a less scandalous post title. I apologize in advance for any alarms this may set off.

This is purely cosmetic and has nothing to do with position hacking, gil inflating, or any such thing.

Last edited by FCenter83; 06-06-2016 at 05:36 PM.
FCenter83 is offline  
Reply With Quote
Old 11-22-2015, 07:59 PM   #2
Ragns
Oppai Sensei
The hentai is out there...
 
Join Date: Mar 2009
Posts: 264
Thanks: 37
Thanked 444 Times in 117 Posts

Default

I already did some kind of guide for this:




If you look around more you can also change the character height and tail length too,
Ragns is offline  
Reply With Quote
The Following 2 Users Say Thank You to Ragns For This Useful Post:
FCenter83 (11-23-2015), Silvist (12-01-2015)
Old 11-22-2015, 09:51 PM   #3
delusionalbastard
Hume Mod Apprentice
Forum Member
 
Join Date: May 2009
Location: Broadkill Beach, DE
Posts: 932
Thanks: 40
Thanked 103 Times in 55 Posts

Default

Quote:
Originally Posted by Ragns View Post
I already did some kind of guide for this:

that isn't a guide, that is just showing it can be done, I have downloaded both the artmoney and cheatengine and still got no idea on wtf to do, lol
delusionalbastard is offline  
Reply With Quote
Old 11-23-2015, 01:31 AM   #4
Gulkeeva
Mithra Ero-Sensei
The hentai is out there...
 
Join Date: May 2006
Location: Near Mithra
Posts: 22,208
Thanks: 2,087
Thanked 6,589 Times in 3,421 Posts

Default

Quote:
Originally Posted by delusionalbastard View Post
that isn't a guide, that is just showing it can be done, I have downloaded both the artmoney and cheatengine and still got no idea on wtf to do, lol
Your supposed to look at the instructions not the boobs!
Gulkeeva is offline  
Reply With Quote
Old 11-23-2015, 08:57 AM   #5
FCenter83
Forum Lurker
Forum Lurker
 
Join Date: Feb 2008
Posts: 6
Thanks: 5
Thanked 0 Times in 0 Posts

Post

Addresses for highlander, midlander, and elezen in character creator all seem to correspond to miqote float values, interestingly enough.

Are these addresses dynamic, though? I tried making a table to save the memory locations but they did nothing in-game.

Quote:
that isn't a guide, that is just showing it can be done, I have downloaded both the artmoney and cheatengine and still got no idea on wtf to do, lol
Within Cheat Engine, after you have selected the ffxiv process to mess with, look over at the First Scan fill-in box, and enter one of the three float values seen above; 1.2, 1.08, 1.184 (corresponding to breast vertical size, forward projection, and width respectively).

After performing your initial scan, change your Scan Type to Decreased Value, then move the bust slider down a notch or two and hit Next Scan. Continue to do this until your list of addresses is very small. Look for an address that is in black font and not changing after your scan; most of the remaining addresses after five or six Next Scans ought to be fluctuating.

Check the number you are suspicious about by moving the bust slider up and down and seeing if the black font turns red, but does not fluctuate like the others, merely changing the value and then remaining as that new value after you've moved the sliders. That's the address you want. Add it to the address list by right clicking the address and hitting the top option in the drop-down menu.

In the address list, right-click the address and hit Change Record, name the address something easy to remind yourself of what it does, then right-click the address again and hit Set Hotkeys. You will want to create two hotkeys; one to increase value, one to decrease value. Recommend using 0.1 or 0.005 for both increase and decrease.

Repeat this process for the other two float values listed above, and make sure to save your address list.

You should be able to adjust the bust size with the click of a button in the character creator now. With that said, it still isn't taking in-game... hopefully we can squeeze some more information out of this thread.

Last edited by FCenter83; 11-23-2015 at 09:06 AM.
FCenter83 is offline  
Reply With Quote
Old 11-23-2015, 02:46 PM   #6
Ragns
Oppai Sensei
The hentai is out there...
 
Join Date: Mar 2009
Posts: 264
Thanks: 37
Thanked 444 Times in 117 Posts

Default

Now if they were less blocky...

Ragns is offline  
Reply With Quote
Old 11-23-2015, 06:52 PM   #7
delusionalbastard
Hume Mod Apprentice
Forum Member
 
Join Date: May 2009
Location: Broadkill Beach, DE
Posts: 932
Thanks: 40
Thanked 103 Times in 55 Posts

Default

those instructions got me feeling like I got a little further in figuring this out

I now know where to put in the 1.2 I think

and I was able to run the first scan, and a next scan (with over 9k found), but when I tried to dot he second next scan the list went blank

I have no experience with a program like this

hell it took me forever with a lot of guidance to figure out how to use vrs with ffxi mods

I feel like this is learning something all new together

there are a decent number of check boxes, options, exc that can be messed with, how do I know what they are suppose to be set too?

I mean do I hit the check box to apply the resize or dont' need too?
there are so many steps left to question that are not mention and with it being a (i'm assuming from the looks of it) memory scan and address value that i'm sure there are very specific steps that need to be taken

pics down below are what I get in the steps I take.

I open cheat engine
I open ffxiv and go to character creation
I load up a female character and adjust nothing but the boobs to max 100
I run my first scan
I adjust the boobs down a notch (without hitting the check mark)
I run my next scan
I adjust the boobs down a notch (without hitting the check mark)
I run my next scan - get 0 Found

(update - even hitting the check to apply came back with the same results)
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	cheat engine.png
Views:	778
Size:	31.3 KB
ID:	168876   Click image for larger version

Name:	cheat engine 2.png
Views:	588
Size:	31.3 KB
ID:	168877   Click image for larger version

Name:	cheat engine 3.png
Views:	549
Size:	41.0 KB
ID:	168878  

Click image for larger version

Name:	cheat engine 4.png
Views:	499
Size:	35.1 KB
ID:	168879   Click image for larger version

Name:	cheat engine 5.png
Views:	454
Size:	32.2 KB
ID:	168880  
delusionalbastard is offline  
Reply With Quote
Old 11-23-2015, 07:38 PM   #8
Phate
Regular Forum User
Forum Member
 
Join Date: Sep 2007
Posts: 88
Thanks: 14
Thanked 13 Times in 10 Posts

Default

Ragns' guide is correct.
Here's a more dummies friendly guide for finding the values in game.
Note: I'm pretty sure all races uses the same number but I only know the numbers for max bust size, you'd have to check for others.

Open cheat engine > attach it to FFXIV
Change value type to Grouped
Click Generate groupscan command
Add 3 floats to the groupscan, 1.08, 1.184, 1.2 (these are for max bust size only)
Click the 'Out of order' box at the bottom
Click Ok, then click first scan
You'll get a big list of memory locations
You want only the ones that are exact matches which will be The ones that say 1.080000043, 1.184000015, and 1.200000048
Add all of these to the bottom box.
There will be 2 memory locations in here that affect your character. A temp one that only works until you zone, this value will change your bust the instant you change the values but as soon as you zone it'll stop working and a more permanent one. The permanent one wont affect your character until you zone but will stay until you close the game. I haven't found a way to find the permanent one quicker. I just change half of them to something like to 3 and zone to see if it's one of those, rinse and repeat until you find the right one.
Phate is offline  
Reply With Quote
The Following 2 Users Say Thank You to Phate For This Useful Post:
kindwick (12-06-2015), Silvist (12-07-2015)
Old 11-23-2015, 11:21 PM   #9
delusionalbastard
Hume Mod Apprentice
Forum Member
 
Join Date: May 2009
Location: Broadkill Beach, DE
Posts: 932
Thanks: 40
Thanked 103 Times in 55 Posts

Default

ty phate
the additional info now has me in the right direction and now able to play with the program at least so far in the character creator, haven't tried playing in the game yet
delusionalbastard is offline  
Reply With Quote
Old 11-24-2015, 12:17 AM   #10
delusionalbastard
Hume Mod Apprentice
Forum Member
 
Join Date: May 2009
Location: Broadkill Beach, DE
Posts: 932
Thanks: 40
Thanked 103 Times in 55 Posts

Default

I have found a few decent addresses, haven't restarted game to see if they stay the same but I will, I also noticed on a few hume female I could change the boob size of other players as well
delusionalbastard is offline  
Reply With Quote
Old 11-24-2015, 01:35 AM   #11
Thunder Wind
Some Weird Kid
Forum Member
 
Join Date: May 2012
Posts: 171
Thanks: 51
Thanked 47 Times in 24 Posts

Default

Now THIS...This is something that immediately caught my attention, and had to start fiddling with. I'm in the same boat as Bastard, I've gotten it to work with Character Creation, but am still trying to figure out what makes it work in-game. Having a lot of fun playing with this program though, I've never used something like this before.

Also, how about them tails? I'd like to see if I can make the tail so small, that it's basically gone. To be specific, the tails on the AuRa.

Edit:
Scratch that, i figured out which address changes your character in-game, but it's temporary just like Phate said. Still haven't found out what makes it permanent. If anyone is interested in knowing which address is used to change your mellons in-game, it's at the very bottom of the list. It'll be a 1.08000043 value, and the address will start with the number 6, or the letter D. Don't want to type the entire address out, because I don't know if this is the address that is always going to be on the list or not, but it's pretty simple to find. Just follow exactly what Phate said and you'll be boobafying it up.

If anyone is confused as to HOW exactly you're supposed to change the values, here's an example:

1.08000043 (which is the booby length, or pokey-ness) is the value of the bust slider at max. To change this, edit the first two numbers after the "1."
So, in this instance, I changed "08" to "20", which should now be "1.20000043"
It's as simple as that.

1.184 is the Width of the boobs.
1.2 is the Height? of the boobs.

Last edited by Thunder Wind; 11-24-2015 at 03:31 PM.
Thunder Wind is offline  
Reply With Quote
Old 11-24-2015, 06:50 AM   #12
Ragns
Oppai Sensei
The hentai is out there...
 
Join Date: Mar 2009
Posts: 264
Thanks: 37
Thanked 444 Times in 117 Posts

Default

Quote:
Originally Posted by Thunder Wind View Post
Also, how about them tails? I'd like to see if I can make the tail so small, that it's basically gone. To be specific, the tails on the AuRa.
Most of the appearance options are in the same area in memory. You can edit values at random where you found the boobs size to edit other things.

Be warned that you might crash your game in the process when editing things you aren't supposed to.

This is probably what happens when you take too many enlargement pills.
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	muchtail.png
Views:	1468
Size:	261.1 KB
ID:	168881   Click image for larger version

Name:	muchtail2.png
Views:	1688
Size:	284.2 KB
ID:	168882  
Ragns is offline  
Reply With Quote
Old 11-24-2015, 03:36 PM   #13
Thunder Wind
Some Weird Kid
Forum Member
 
Join Date: May 2012
Posts: 171
Thanks: 51
Thanked 47 Times in 24 Posts

Default

Showing off the results of altering the values a little bit, in case anyone is curious.
First screenshot is max default bust size. The second screenshot and after is using my edited values.

Here is what I use for my values:
1.08 changed to 1.20
1.18 changed to 1.33
1.20 changed to 1.37
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	ffxiv_11242015_151354.png
Views:	1637
Size:	6.80 MB
ID:	168887   Click image for larger version

Name:	ffxiv_11242015_151513.png
Views:	1562
Size:	6.82 MB
ID:	168888   Click image for larger version

Name:	ffxiv_11242015_151635.png
Views:	1717
Size:	4.88 MB
ID:	168889  

Click image for larger version

Name:	ffxiv_11242015_152036.png
Views:	1342
Size:	3.70 MB
ID:	168890   Click image for larger version

Name:	ffxiv_11242015_152141.png
Views:	1549
Size:	7.27 MB
ID:	168891  
Thunder Wind is offline  
Reply With Quote
The Following User Says Thank You to Thunder Wind For This Useful Post:
kindwick (12-06-2015)
Old 11-24-2015, 07:48 PM   #14
delusionalbastard
Hume Mod Apprentice
Forum Member
 
Join Date: May 2009
Location: Broadkill Beach, DE
Posts: 932
Thanks: 40
Thanked 103 Times in 55 Posts

Default

do you know if anyone is near a more perm solution

editing memory will always be temp at best

there has to be something that controls it
I mean the game slider controls all 3 memories at once

i'm just surprised that in finding the memory that controls it, they haven't found something that works more with the original control
delusionalbastard is offline  
Reply With Quote
Old 11-24-2015, 08:11 PM   #15
Ragns
Oppai Sensei
The hentai is out there...
 
Join Date: Mar 2009
Posts: 264
Thanks: 37
Thanked 444 Times in 117 Posts

Default

Quote:
Originally Posted by delusionalbastard View Post
do you know if anyone is near a more perm solution

editing memory will always be temp at best

there has to be something that controls it
I mean the game slider controls all 3 memories at once

i'm just surprised that in finding the memory that controls it, they haven't found something that works more with the original control
Good luck hacking into SE's server to perma change your settings. They already reset your settings if you try to send out of bounds values to the server.

The best you could do is old school Windower style and hijack the incoming network packets by entering your own values there. But that implies using code hooks and decrypting their network encryption.
Ragns is offline  
Reply With Quote
Old 11-25-2015, 08:14 AM   #16
superdubes
Forum Lurker
Forum Lurker
 
Join Date: Jul 2014
Posts: 8
Thanks: 1
Thanked 17 Times in 2 Posts

Default

I found my preferred values.

30
50
70
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	ffxiv_11252015_080637.png
Views:	882
Size:	3.47 MB
ID:	168973   Click image for larger version

Name:	ffxiv_11252015_080641.png
Views:	828
Size:	3.06 MB
ID:	168974   Click image for larger version

Name:	ffxiv_11252015_080645.png
Views:	429
Size:	3.73 MB
ID:	168975  

Click image for larger version

Name:	ffxiv_11252015_080647.png
Views:	608
Size:	3.81 MB
ID:	168976   Click image for larger version

Name:	ffxiv_11252015_080652.png
Views:	1186
Size:	3.23 MB
ID:	168977   Click image for larger version

Name:	ffxiv_11252015_080656.png
Views:	1289
Size:	2.62 MB
ID:	168978  

superdubes is offline  
Reply With Quote
The Following User Says Thank You to superdubes For This Useful Post:
Voyager (11-28-2015)
Old 11-25-2015, 12:42 PM   #17
Natsura
Regular Forum User
Forum Member
 
Join Date: Mar 2011
Posts: 231
Thanks: 39
Thanked 145 Times in 28 Posts

Default

Quote:
Originally Posted by Thunder Wind View Post
Showing off the results of altering the values a little bit, in case anyone is curious.
First screenshot is max default bust size. The second screenshot and after is using my edited values.

Here is what I use for my values:
1.08 changed to 1.20
1.18 changed to 1.33
1.20 changed to 1.37
I never was able to get this mod to work. I would like to see the different races mix in with the nude mod if it is posted anywhere
Natsura is offline  
Reply With Quote
Old 11-25-2015, 02:11 PM   #18
Gulkeeva
Mithra Ero-Sensei
The hentai is out there...
 
Join Date: May 2006
Location: Near Mithra
Posts: 22,208
Thanks: 2,087
Thanked 6,589 Times in 3,421 Posts

Default

Quote:
Originally Posted by superdubes View Post
I found my preferred values.

30
50
70
I thought ragns played a male miqo'te lately... did he make another female miqo'te alt!?
Gulkeeva is offline  
Reply With Quote
Old 11-25-2015, 10:20 PM   #19
delusionalbastard
Hume Mod Apprentice
Forum Member
 
Join Date: May 2009
Location: Broadkill Beach, DE
Posts: 932
Thanks: 40
Thanked 103 Times in 55 Posts

Default

Quote:
Originally Posted by Ragns View Post
Good luck hacking into SE's server to perma change your settings. They already reset your settings if you try to send out of bounds values to the server.

The best you could do is old school Windower style and hijack the incoming network packets by entering your own values there. But that implies using code hooks and decrypting their network encryption.

I was thinking more inline of a mod adjustment

kinda like the current nude mod everyone is buying
delusionalbastard is offline  
Reply With Quote
Old 11-26-2015, 11:54 AM   #20
Aya
Member
Forum Member
 
Join Date: Sep 2006
Posts: 10
Thanks: 2
Thanked 4 Times in 3 Posts

Default

Quote:
Originally Posted by Phate View Post
The permanent one wont affect your character until you zone but will stay until you close the game. I haven't found a way to find the permanent one quicker. I just change half of them to something like to 3 and zone to see if it's one of those, rinse and repeat until you find the right one.
You can use Try On or Dye options to see the effect without zoning.
Aya is offline  
Reply With Quote
The Following User Says Thank You to Aya For This Useful Post:
kindwick (12-06-2015)
Reply

Lower Navigation
Go Back   Neko-Sentai » FFXIV DAT Section » General Discussion

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off



All times are GMT -5. The time now is 06:11 PM.

design by: Themes by Design


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
punch-dnaAll company, product, system names and/or company logos and marks are the registered trademarks or trademarks of their respective owners. If you are the copyright holder of any material found on this site and believe it has been used unfairly please contact one of the forum administrators.